Slané

Slané

Jak zužitkovat čerstvě upečený kváskový žitný chleba, mimo toho že se dá jíst samotný, hodí se například i na super rychlý sendvič na svačinu do práce nebo do školy, nebo jen tak na lehkou večeři. Jeden takový rychlý recept tu pro Vás máme a přidat do něj lze cokoliv co máte rádi.

Žitné krekry

05.04.2023

Kdo již byl na našem kurzu pečení, nebo má zkušenosti s pečením chleba a se samotným kváskem, tak jistě ví, že při dokrmování kvásku jistou část dáváme pryč. Mnozí ho vyhodí, což je škoda. Ale co s tímto přebytečným kváskem? Dá se zužitkovat jak v kuchyni, tak třeba i ke kráse. Spousty žen ho používá jako vlasovou masku k vyživení,...

V minulém článku jsme Vám představily naše žitné krekry a jak jistě víte, jelikož děláme i bezlepkové kurzy pečení, máme pro Vás recept i na bezlepkovou verzi. Tyhle jsou z rýžového kvásku a můžete si je doma udělat stejným způsobem. Pokud budete kvásek dokrmovat, přebytečnou část použijte právě na krekry.

Určitě každý z nás miluje pizzu, která se dá připravit na sto způsobů a vždycky bude dobrá. Samotná pizza není nijak těžká na přípravu, klasické těsto kyne něco okolo hodiny a pak už její nazdobení zabere pár minut. My jsme zkusily pizzu z kváskového těsta. Na přípravu je trochu zdlouhavější, ale stojí za to. Jestli nevěříte, je ten správný čas...