Dýňová polévka s hruškou

15.03.2023

Podzimní počasí si žádá podzimní dýňovou polévku, aby se člověk pořádně zahřál. My jsme si pro Vás připravily netradiční kombinaci a to dýni společně s hruškou. Polévka uspěla na jedničku, a co vy, zkusíte?

Recept:

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • 1/2 máslové dýně
  • 2 menší hrušky
  • 3 stroužky česneku
  • Zázvor (cca 3x3cm)
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1/2 smetany na vaření
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej

Obě dýně důkladně omyjeme, protože je nebudeme loupat a necháme na nich slupku. V té se skrývá nejvíce chuti a hlavně vitamíny. Dýně nakrájíme na větší kostičky a hrušky rozkrojíme na půl. Vložíme do pekáčku vyložený pečícím papírem, přidáme 3 neoloupané stroužky česneku a zázvor bez slupky. Osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme zhruba 20-30 minut dokud nebude dýně měkká a seshora by měla mít krásně opečenou ,,krustičku,,.

Opečenou dýni a hrušky (bez jadřinců) přendáme do kastrolu, přilejeme trochu zeleninového vývaru, 1/2 smetany na vaření, přidáme česnek, který vyloupneme ze slupky a zázvor. Vše rozmixujeme do krémové polévky a mírně povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Přidat můžete i trochu mletého chilly ?️ Na vrch přidáme lžičku zakysané smetany a podáváme.

Dobrou chuť

Náš tip: K dýňové polévce se skvěle hodí krutonky, ale vyzkoušejte náš tip a podívejte polévku s žitnými krekry. Kombinace je vynikající.