S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

 

 

 

!! VŠE SKLADEM !!

 

zasíláme i na

 

SLOVENSKO

 

_____________________________

 

 

OSOBNÍ ODBĚR

 

v naší masérně

 

AFELIUM

www.afelium.cz


masáže
terapie
cvičení SM systém
prevence
kineziotaping

 

 

 

______________________________

 

 

!!!!NERISKUJTE VÁNOCE .....

S ČESKOU POŠTOU!!!!


 

 

Doprava

ZÁSILKOVNOU

 

43 Kč.

 

vychází podstatně levněji než ČP.

Rozhodli jsme se v rámci zlepšování služeb vložit tento způsob dopravy zboží

do našeho shopu.

 


 

 

zasíláme i na

 

SLOVENSKO

 

90 Kč

 

www.zasilkovna.cz

 

 

____________________________

 

 

 

PRO ZAČÁTEČNÍKY DOPORUČUJEME

SET SM systém 2

 

 

OBSAHUJE:

KNIHA ZDRAVÁ ZÁDA

LANO

DVD 2X  UKÁZKA CVIKŮ


 

 

______________________________

 

 

 

 


Podporuje mojeID

KONTAKTY

ZdravýSměr.cz
Střelničná 1680/8
18200 Praha 8 - Kobylisy
tel: +420 725760203
zdravysmer@gmail.com
Číslo účtu : 1364406014/3030 Air Bank

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 539 Kč
skladem
naše cena 845 Kč
skladem
naše cena 249 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 539 Kč
skladem
naše cena 900 Kč
skladem
naše cena 249 Kč
skladem

O ČERNÉM ČESNEKU / recepty

Vítejte ve světě  zcela nových chutí.

Černý česnek vzniká Maillardovou reakcí, kdy se celé cibule česneku vystaví zvýšené teplotě po dobu několik týdnů i měsíců. Poté se barva stroužků změní z bílé na černou.

Černý česnek je sladký, nasládlá chuť připomíná rozinky, melasu nebo skořici, nebo dokonce pečené švestky,má jemné pikantní česnekové tóny.Je to téměř želé - jeho  textura je  podobná s konzistencí  jako u měkkého sušeného ovoce. Těžko uvěřit, ale je to pravda.

Je velmi chutný a jedinečný.


Porovnání  syrového česneku a černého česneku

Představte si česnek bez všech nepříjemných zápachů. Zápach z úst? Ne. Štiplavý zápach? Ne.Štiplavé kousnoutí? Ne.

 

Je to zdravé

V taoismu byl černý česnek pokládán za nositele nesmrtelnosti. Nemůžeme Vám to slíbit, ale není pochyb o tom, že černý česnek je skvělá potravina  pro Vaše zdraví, je v něm téměř  dvakrát více antioxidantů,než v syrovém česneku .Černý

Další plus je, že takto upravený má téměř dvakrát tolik antioxidantů než syrový, obsahuje i organickou sloučeninu S-allyl cystein, ta pomáhá v prevenci rakoviny a snižuje cholesterol.

Černý česnek obsahuje taktéž betakaroten, vitaminy A, B1, B2, B3, B5, B6 a C a minerály – jód, vápník, železo, selen, hořčík, draslík, fosfor, zinek, sodík a mangan.

Je bohatý i na kyselinu listovou, která je klíčová při krvetvorbě a pro nastávající matky má velký význam, konkrétně pro normální růst a vývoj jejich dítěte, tudíž se doporučuje během těhotenství.

Když ho chuťově srovnáme s naším klasickým „paličákem“, silným, typicky nafialovělým, což ho na pohled odlišuje od ostatních, zdá se černý česnek sladký, někomu připomíná melasu, hrozinky, lékořici.

V Asii ho ovšem tímto způsobem zpracovávají stovky let, právě jemu vděčí mnohá jejich jídla za netradiční buket, ovšem na topinky či do bramboráku by se rozhodně nehodil.

Černý česnek posiluje imunitu i vitalitu

Pokud jde o zdraví, obě varianty patří mezi výrazné antioxidanty. Posilují imunitní systém, tělo chrání proti bakteriím a virům, pomáhají snižovat hladinu krevního cukru a cholesterolu.

Působí proti většině parazitů, podle výzkumu v laboratořích je černý česnek o něco účinnější a pro organismus „víceúčelový“. Je zdrojem energie a osvěžení, ale naopak i uklidňuje.

 

Pomáhá při dýchacích problémech, není tak „agresivní“ v procesu trávení a fungování vnitřních orgánů. To, že je prospěšný v boji proti nachlazení a virům, je samozřejmé, ale význam má i pro srdce.

 

Vede k vyšší produkci glutathionu, nejsilnějšího antioxidantu, které si tělo dokáže vytvořit. Klinické studie potvrzují zvýšené hodnoty zmíněného S-allyl cysteinu než u klasického česneku.

Tuto organickou sloučeninu najdeme v každém česneku, ale u černého bylo dokázáno, že necelých pět gramů podávaných 6 měsíců u některých jedinců snížilo LDL cholesterol o 5 až 7 %.

Probíhají výzkumy, zda a v jakém měřítku může černý česnek působit proti rakovině, ale to, že jde opravdu o „elixír zdraví“, je zcela jisté.

 

Dokonce  z černého česneku vyrábějí pivo a i zmzlinu



 

 

Používáme pouze nejlepší kvalitu česneku ,z kterého se produkuje náš vynikající černý česnek.

 

Pro více informací ,  kontaktujte prosím  nás.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

RECEPTY


Jak udělat omáčku aioli z černého česneku

 

Proč to nezkusit z černého česneku?!

Černý česnek aioli

 

2 stroužky
 černého česneku

1 lžíce
 oleje bez příchuti

1 
žloutek

1 lžička 
citronové stávy

 

Jak na to...

 

Žloutek rozmícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou.

Česnek oloupeme, najemno nakrájíme a zamícháme do žloutku.

Během šlehání po kapkách přiléváme do majonézy olej.

Česnekovou majonézu dáme odstát nejméně na 15 minut.

 

 

______________________________________________________________________________________________________

 

Pizza

černý česnek,sýr, šunka,jablko, zelí. Pochoutka!


120 g šunka

2 stroužky čeného šesneku

1 menší jablko

červené zelí - hrst

bazalka

olivový olej

5-6 lžic rajčatové omáčky

100 g sýr

těsto na pizzu


Černý česnek a jablka nakrájíme na menší kostičky,zelí nakrájime najemno. Z těsta vyválíme nebo prsty ručně vytaháme tenkou placku. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme plátky šunky. Šunku poklademe sýrem a černým česnekem,jablkem a jemně nakrájeným zelím a lehce posypeme bazalkou.

Pizzu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut podle výšky těsta.

Upečenou šunkovou pizzu s černý česnek,jablkem a zelím lehce zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme. Sýr nedávejte eidam. Použijte raději mozzarellu nebo třeba ementál.

 

 



_________________________________________________________________________________________________

 

Černý česnek hodně používám do všech zeleninových salátů.

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

 

Hezký článek o černém česneku najdete v časopise Apetit v lednovém čísle 2016

Píší i o nás